Från konferenstelefoner till hockeyproffs

Ledarskap, memoarer, sport, företagsjubileum, fakta och reportage. Scrolla vidare för att se ett axplock av böcker där Ingress medverkat i produktionen.

Vi arbetar också med översättningar av skönlitteratur och fackböcker (eng/sve och sve/eng).

Blod, svett och hockey – 17 år i NHL

Börje Salming – Sveriges störste hockeylegend. Efter 17 år i världens hårdaste hockeyliga blev han ”BJ” och ”King” med sina fans i det hockeytokiga Toronto. Här berättar Börje om det tuffa livet i NHL.

Projektledare och medförfattare: Gerhard Karlsson.

Upplaga: 40.000 ex (+10.000 i Kanada).

Förlag: Wahlströms (Sverige), Harper&Collins (Kanada) + signerad och specialinbunden bibliofil hos Sportförlaget (500 ex).

Med känsla för ljud – Historien om Konftel 30 år
The Sound of a Company – 30 Years with Konftel

Året var 1988 och en bankdirektör i Umeå hade tröttnat på Televerkets undermåliga konferenstelefoner. Två lokala ljudtekniker löste problemet och idag är företaget Konftel världens nästa största tillverkare av konferenstelefoner.

Följ den spännande historien från en källare i Umeå till världsmarknaden. Bland annat får vi veta hur nära det var att Konftel försvunnit i sviterna efter börskraschen i början av 1990-talet.

Doping gjorde mig galen

Som 17-åring tog Rainhold Gustavsson sin första dopingkur, sedan var han fast i en kroppsfixerad piller- och sprutvärld som slutade med två års fängelse.

Rainhold ångrade sig och började tillsammans med polisen föreläsa mot doping. Gerhard Karlsson tog kontakt med Rainhold i fängelset och när straffet var avtjänat skrev de boken tillsammans.

Här finns också en faktadel samt intervjuer med tull, polis, läkare och idrottens dopingbekämpare.

Tränarboken

Här serveras 16 djupintervjuer om att vara tränare. Kända och okända tränare berättar på ett personligt sätt om sina erfarenheter och samtalar var och en runt ett visst ämne, allt från att möta media och besvärliga spelare till att skriva kontrakt eller få sparken.

Brynäs 80 år

Skildrar Brynäs väg från kvarterslag till anrik mästarklubb. Här beskrivs klassiska ögonblick, slitningar och glädje. Mustiga personporträtt blandas med statistik och hårdfakta.

Drömmen om NHL

En pojkdröm blir verklighet. Här finns intervjuer med både stora profiler och mer okända namn som harvat omkring i trista farmarligor. Statistik i massor.

Rally blev mitt liv

Björn Waldegård är Sveriges störste internationella motorstjärna genom tiderna. En världsmästare respekterad av arrangörer och konkurrenter.

Vindelälven och dess lopp

En inspirations- och minnesbok med personliga betraktelser om livet vid landets mest forsrika älv. Vindelälven inspirerade Evert Taube att skriva klassikern Änglamark.

Magic Man – mästare i fem länder

Kenta Nilsson, även kallad Mr Magic, var en lirare som kunde snurra upp motståndarna. Efter tio säsonger i Nordamerika kröntes hockeykarriären med Stanley Cup-titeln i NHL tillsammans med bl.a. Wayne Gretzky och Mark Messier i Edmonton.